Bläckfiskspindlar


Jag och syster satt och gjorde spindlar men benen ramlade bara av hela tiden. Så jag tryckte bara dit benen under spindlarna till slut, så istället ser det ut som bläckfiskar. =p Och jag fick bara jättedåliga bilder på dom, men spritsningen är iaf bättre än vad den har varit förut. =) (Ignorera bakgrunden, skyndade bara att ta kort så dom inte skulle bli uppätna innan jag hann.) Det är iaf vaniljmuffins med maoamfluff och colaflaskorfluff(inte gott), fyllda med lemoncurd.


Här är en ny bild på spindelnätskakan efter att spindlarna hittat hem.

Spindelkaka

Det har varit lite dött här inne för jag har haft en stor tenta, men nu är den äntligen klar och inlämnad så det finns lite tid över iaf. Det kommer mer grejer, antingen i morgon eller måndag. =)

Var bara tvungen att prova. En kladdkaka med smält vit choklad på, det gröna är pyntgele. Gick åt nästan en hel tub. =p Hade bara en sugarpastespindel kvar och den var jätteful så det här får vara ett övergivet nät.

Citroncupcakes


Citronmuffins med lemoncurdgrädde.

 


Kärleksmums

Hälsade på mamma i söndags, då bakade vi kärleksmums. Det smakade inte riktigt som dom jag är van vid, det här var jättegott. Men tyvärr så var det ur mammas kokbok så kan inte skriva upp det nu.


Trollhouse cookies



Världens godaste kakor tror jag. Och väldigt enkla att göra.

200 gram choklad
1 cup jordnötssmör (Tror det är ungefär en halv burk med skippy)
Rice krispies

Smält choklad och jordnötssmör över vattenbad, blanda i så mycket rice krispies du vill ha. Klicka ut och låt stelna. Beroendeframkallande!

Sagas Hello Kittytårta.

Treårstårta till Saga! Ljusa bottnar. Fylld med chokladfluff och jordgubbsmousse. (Ja jag vet att den är lite sned, hoppas den är god istället =p) Får se vad dom säger när dom hämtar den.


Jag vann!

Jag vann tävlingen hos sweetsugarcakes. Första gången jag vinner en tävling. =D Tack! Såna här tävlingar alltså, vi vann ju faktiskt DM-guld i cheerleading en gång. =p


Morotscupcakes



Igår fick jag paketet från Kakburken som jag beställde för ett tag sen. Var tvungen att prova nya tyllarna. Jag älskar morotskaka så jag och Theo gjorde några morotsmuffins som vi spritsade med cream cheese frosting. Och så hade jag blommor över från helgen så la på dom också. =) Har använt 1B till dom här. Men jag är itne så bra på att spritsa och frostingen blev för mjuk, stod framme för länge. Kanske går bättre nästa gång.



Morotsmuffins/kaka
250 gram morot
3 msk potatismjöl
1 dl hasselnötter
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl

Finriv morötterna och tillsätt potatismjölet, hacka nötterna och blanda med morötterna, vispa ägg och socker och häll ner morötterna i smeten. Blanda kanel, bakpulver, bikarbonat och vetemjöl och rör om. Blanda i hop allting till en smet. Grädda på 175 grader. Ingen aning om hur länge, tills dom ser bra ut och inte är kladdiga. =)

Recept på creme cheese frosting kan ni hitta hos Erika =) Jag hade ingen citron i.

Jag fick hem formarna från Dr Oetker när jag la in recept på Baka.se. Och dom var väldigt bra! Kanterna gick inte alls ut som dom gör på "billiga" muffinsformar.

Något mindre gott


Kanske inte så goda. Men lite söta ändå. =)

Rosa bandet - tårta


Rosa bandettårta.
Fylld med hallonpannacotta och glasscreme.

Cancer är en vidrig sjukdom, för fyra år sedan drabbades min gammelmoster av bröstcancer, tidigare har även min gammelmormor och flera andra i släkten haft det. Dessutom har både mormor och pappa haft andra cancerdiagnoser och mamma har det nu. Alltså kan jag ju i princip räkna med att få skiten själv någon dag. Under oktober månad samlas pengar in för bröstcancerforskning. Alla som beställer en tårta från mej i oktober stödjer bröstcancerfonden eftersom jag tänkte donera betalningen till rosa bandetkampanjen. Dock så har jag bara två beställningar än så länge, men lite hjälper det iaf!

Äppelpaj

När jag gör äppelpaj smälter jag alltid smör och har i en dl socker, en dl mjöl och sen havregryn tills det blir en "deg". På med äpplen och kanel, supergott!


Banankaka

Vi hade några bananer hemma som skalet inte var så fint på längre, jag kan bara äta gröna bananer. =p Så vi gjorde en banankaka, har aldrig provat det förut. Jag är inte så jätteförtjust i banan över huvud taget men det här var rätt gott. Theo tyckte om den iaf. =) Han hjälpte för övrigt till, eller ja, jag hjälpte han. För det var han som gjorde det mesta faktiskt. =p

Jag använde det HÄR receptet


Kanelbullar



Kanelbullens dag, självklart måste man ha kanelbullar då. Fast vi fuskade lite och bakade igår istället. Jag går inte efter nått recept utan tar bara så att det blir bra. =p


Fick ju hjälp. =)

Cakepops

Provade att göra cakepops igår. Det gick inte så bra, därför dom ser ut som dom gör. =p

Först gjorde jag dom för stora så det gick ju inte alls, sen blev dom alldeles för tunga när jag hade på chokladen så ja. Stoppade dom i frysen och skyndade som bara den att få på lite choklad och sen på med nått strössel. Dom blev ganska goda iaf. Hade massa bokstavskex hemma från brago, dom med fullkorn, så jag tog dom, lite choklad och lite cream cheese och körde i mixern och rullade till bollar, stoppade en pinne i och doppade i choklad.


Födelsedagstårta


En av mina bästa kompisar ville ha en tårta till sin mamma som fyller år på tisdag, men som ska firas idag/i morron. Mamman vet inte om det än, men hon ute och åker bil just nu så därför vågar jag lägga upp tårtan. =p Jag fick fria händer och egentligen tänkte jag göra en brun tårta med vita och rosa rosor. Men jag har inte fått paketet jag beställde från kakburken än, så det fick bli rosa som jag hade kvar hemma. Den är fylld med glasscreme, mörkchokladganache och hallongrädde, spacklad med grädde och täckt med sp, rosorna i sp också.
Är nån som läser min blogg som ser vad jag gör för fel med rosorna? Jag kan verkligen inte göra rosor. =/

RSS 2.0