Flytt

Jag håller på att flytta över alla inlägg till en ny blogg. Mest för att blogg.se bara krånglar, jag kan inte göra mellanrum mellan raderna. Jag vill ha ett nytt namn, eftersom jag inte bara gör tårtor och känns halvt fel att lägga ut andra grejer på denna bloggen. Samtidigt som namnet är lite svårstavat. Men om ni vill får gärna följa med till min nya blogg: underbartbakat.wordpress.com

Jordgubbs- och hallonglass

Fick massa äggulor över när jag hade gjort marängsmörkrämen så jag provade att göra lite glass. Det blev sjukt gott!

Recept
1 dl hallon
1 dl jordgubbar
1 dl socker
3 äggulor
2.5 dl vispgrädde
2.5 dl standardmjölk
1 tsk vaniljessens

Mosa jordgubbar och hallon tillsammans med hälften av sockret och ställ in i kylen. Värm äggulorna och mjölken precis så att det inte kokar. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in i kylen några timmar. Blanda i grädden och resten av sockret i äggblandningen, blanda i bären och vaniljessensen. Ställ in i frysen och rör om då och då. Eller om man har en glassmasin (som jag inte har) så gör man som man ska i den.
(Söta skålar va? Fick dom när jag fyllde år, från IB Laursen)

Rosecake

Ja, jag ville också prova. =p
Fylld med lemoncurdgrädde, jordgubbspuré och glasscreme. Rosorna är i italian meringue buttercreme. Misslyckas alltid med fwf så tänkte prova detta, har aldrig gjort det innan men det blev ju bra. =)

RSS 2.0